Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Från solmogen tomat till kyliga snövidder

Trots arga renskötare, fortsatta coronarestriktioner och dystra väderprognoser: nu fortsätter vi vår ”lär-känna-Sverige-resa” och rullar norrut. 

Solen gassar mot oss på campingen i Ånnaboda, men de mörka molnen tornar upp sig längre norrut.

Efter att ha bott permanent i vår husbil i ett halvår, är det nu dags att åter rulla ut på vägarna för en längre resa. Vi lämnar vår trädgårdsodling på campingen i Ånnaboda, Kilsbergen, Örebro till grannarnas välvård. De kommer att få njuta av vita jordgubbar, solmogna tomater, mangold, plocksallad och allsköns kryddväxter.

Många husbilsägare har åter börjat, eller funderar på att, rulla söderut mot värmen. Vi själva vill fortsätta att avvakta covidens härjningar och styr därför kosan långsamt norrut – mot Dalarna (ska handla Vikabröd och Nåspotatis på plats), följa Inlandsvägen mot Östersund och Strömsund, och där inleda en bilburen fjällvandring på den 50 mil långa Vildmarksvägen.

Vi lär tydligen inte bli ensamma på vägen. Redan i mitten av juli hade drygt 21 000 fordon åkt på vägen som öppnade den 6 juni, vilket är en dubblering jämfört med i fjol. Och detta är naturligtvis inte bara bra för turistnäringen. Trängsel, nedskräpning och problem för renskötsel och djurliv är myntets baksida.

Vi hoppas och tror att det mesta lugnat ner sig när vi väl anländer.

https://wildernessroad.eu

Bilden från Stekenjokkplatån är stulen från vildmarksvägens hemsida. Ingen fotograf är angiven, men tack om du känner igen din egen vackra välskapta bild!

Här räknar vi med vandringar, vattenfall och färsk fisk, gärna egenfångad…

Vidare planer är väderberoende. Kan bli både polcirkeln och Pite havsbad, mest för att få bocka av dessa på ”måste-göra-innan du dör-listan”. Söderut följer vid sedan norrlandskusten i hopp om att hitta små vackra fiskelägen och kanske vara med om årets officiella surströmmingspremiär som infaller torsdag 20 augusti.

Den som överlever får se…

I väntan på avresa har vi lyckats få till en skyddad uteplats och fått en del frön att gro.
Vandrat i vackra Kilsbergen, när vädret tillåtit.
Och gjort färdiga matlådor med fläskfyllda rårakor att ha som lyxig nödmat under resan! Både jag och hunden Panna ser redan fram emot att nöden ska slå till 😉

8 svar på ”Från solmogen tomat till kyliga snövidder”

Hoppas de mörka molnen ger sig o att ni får se allt det vackra i ett annat slags ljus. Fin fotosammanfattning och spännande framåtriktning. Vi följer er!
M brukar fråga efter nya inlägg❣️

Vi gillar att hålla vänner på halster… Har ju inte hänt så mycket egentligen, men nu jäklar! Har nu också lyckats få tomatbilden på plats 😉

Önskar er en fin och upplevelserik resa! Sverige är fantastiskt!
Vi är nu i Junsele efter att ha ”klarat av” Vildmarksvägen. (Vi avvek i Hoting) Nu på väg mot kusten, men vilken väg vet vi inte än.
Ha det bäst och var rädda om er. Kram

Ha det fint och kör förståndigt! Kram från oss just nu i Borensberg igen!!!

Hallo ihr Lieben,
es ist schön, wieder von euch zu hören. Wir drücken die Daumen, dass ihr auf der tollen Reise besseres Wetter haben werdet.
Das Wichtigste: Guten Appetit beim Genuß der tollen Speisen. Uns läuft das Wasser im Mund zusammen.
Wir warten mit unseren Plänen noch ab, was Corona noch bereit hält. Geplant und gebucht ist die Fähre am 16. 9. 2020 Genua/Palermo. Mal sehen, ob es klappen wird.
Wir wünschen euch eine tolle Reise, bleibt gesund!!!
Liebe Grüße aus Deutschland von euren Freunden Gisela und Peter

Passa på och njut när ni passerar det vackraste och bästa (Dalarna) .Extrapris på Gustafskorv när vi passerade Smedjebacken i helgen.

Vi lämnade Västmanland vid lunch idag å kommer snart stanna i Skellefteå för lite vila,(lämnade Mantorp igår ef en 4-dagarstävling som drog ut på tiden så vi landade 25min över midnatt). Låga moln å lite regn mötte oss i Örnsköldsvik. Handlade lite mat i Umeå så ”förråden” är påfyllnad. Nu har vi en ca 2v tur framför oss. Hoppas er å vår färd blir toppen!!! Kram på er😘💖

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »