Kategorier
Flykten från ruskig höst

Från kusten till julhandels-Mekka

Det regn vi fick vid kusten, föll som snö på Etna. Vulkanen omges på sin sydvästra sida av väldigt bördig landsbygd.
Det regn vi fick vid kusten, föll som snö på Etna. Vulkanen omges på sin sydvästra sida av väldigt bördig landsbygd.

Resans tremånadersdag innehöll besök på Ikea i Catania och nattläger vid Sicilia Outlet mitt på ön. Och i bakgrunden ruvade Etna som under natten toppats med mängder av snö!

Hittills har klimatet och miljön gjort det svårt för julen att tränga sig på, men nu exploderade plötsligt allt i rena julhysterin.

Tog farväl av vännerna Willem&Annette som rullade vidare norrut. Vi jagade en husbilsbutik men fastnade i trafikgyttret i Acireale. Det blev istället kustvägen mot Catania och Ikea. Inhandlade bland annat fryst julskinka och åt köttbullar med både lingonsylt och dricka.
Nu gick färden vidare inåt landet, mot köpcentrat Sicilia Outlet, ett köparnas och månglarnas Mekka mitt i en väldigt bördig landsbygd.

Några av butiksskyltarna i Sicilia Outlet...
Några av butiksskyltarna i Sicilia Outlet…

Vi mottogs med gratis husbilsparkering med egen el- och vattenpost. Dessutom var parkeringen bevakad och inne i köpcentrat var det bra och gratis wi-fi. Först gillade vi också att det strömmade musik ur stora högtalare ovanför våra kuddar – men när den drog igång klockan 6.30 på morgonen tyckte vi annorlunda.

image

Noterar att vi rullat 551 mil sedan starten och att vi har en månatlig ”driftskostnad” (diesel, gasol, boende, väg- och färjeavgifter, biltillbehör) på i genomsnitt 11 400 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »