Kategorier
2020 Efter coronaflykten

Fortsatta frosserier fordrade fiskfångst

Bara några kilometer söder om Pite havsbad ligger Jävrebodarnas fiskecamp. Där blev det ett fortsatt härligt frossande och slutligen även napp!!!!

Lite trångt och omodernt, men mysig första parkett vid Bottniska viken. Här utlovades både viltbuffé och fiskfångst i klassen STÖRRE. Några av oss började dock med ett minst sagt svalkande dopp…

Själv var jag betydligt mer intresserad av en lättlagad lunch genom att besöka campens ”restaurang”. Dess viltbuffé ute i det fria bestod av renskav, grillad lax och för sakens skull även grönsaker. Gott!

Men, nu var ju detta en fiskecamp… Och fisket var gratis. Vid fångst betalade du 82 kronor per kilo, vilket lät både rimligt och rättvist.

Första testet i den stora inhägnade ”fiskdammen” bjöd på ett rejält napp, men den jäkelen hoppade upp, bet av linan och försvann med det dyra draget!

Efter diverse studier och förfrågningar så skedde det bästa fisket på morgon/förmiddag och via vanligt mete… Och det skulle agnas med endera räka eller kampens egen fiskmat av vilken man rullade en liten kula.

Efter 30 sekunders koll på flötet så försvinner det, och jag tar upp en enkilos regnbågslax! Att det sedan följde två timmar med en massa fiskar som simmade ”värdshus/bete förbi” är en annan historia.

Efter ett par underbara dagar med bra väder, fiske, vandring, lägereld med nya bekantskaper och slappt strandliv bar det vidare till Umeå där vi nu nattar gratis vid Umeälvens strand.

Vår färd de senaste dagarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »