Kategorier
Flykten från ruskig höst

”Europas bästa camping”

Utomhuspoolerna på "Europas bästa camping" var öppna, men ingen badade.
Utomhuspoolerna på ”Europas bästa camping” var öppna, men ingen badade.

Trots förbetalda vägavgifter höll vi oss till de österrikiska landsbygdsvägarna. Slingrande vackra berg- och dalbanor ledde oss så småningom till de italienska Dolomiterna och en stor överraskning på ”Europas bästa camping”.

Ungdomsdrömmen om att få köra bil på den berömda och över 2000 meter höga Grossglocknervägen gick i kras. Tjock dimma och snöfall på de höga höjderna stod i vägen. Och även om vi har snökedjor i garaget så lockade inte tanken på att åka omkring i mjölk. Nu ville vi bara längre söderut och lite bättre väder.

Vi avstod från att åka Grossglocknervägen som ska finnas där uppe i tjockan på höjden...
Vi avstod från att åka Grossglocknervägen som ska finnas där uppe i tjockan på höjden…

Via gamla bekanta Zell am See och den högt belägna och långa tunneln på Felbertauernstrasse(!), kom vi till Sydtyrolen – och lika dåligt väder. Innan passeringen av den italienska gränsen passade vi dock på att tanka – och det var bra för kassan. 11 kr litern för diesel i Österrike, kostade 15 på den italienska sidan.

Vårt mål var Sexten eller Sesto som det heter i dubbelspråkiga Sydtyrolen. Det gick åter slingrande uppåt på bra vägar. Och vi anlände till Caravan Park, som av någon organisation utsågs till Europas bästa camping 2014. Här låg det en decimeter nysnö på marken!

En vacker och stor campingplats med fantastiska bergsgruppen Drei Zinnen/Tre Cime som fondvägg. Men snön hade vi kunnat vara utan!
En vacker och stor campingplats med fantastiska bergsgruppen Drei Zinnen/Tre Cime som fondvägg. Men snön hade vi kunnat vara utan!

Campingen har ett stort utbud av faciliteter – mycket beroende på vilken kassa du vill använda. Istället för överkomliga priser (drygt 250 kr) för ställplatserna på en lite avsides parkeringsplats valde vi nu en riktig och stor campingplats mitt i smeten och nära till allt. För den lyxen, eget vatten och avlopp, el och pampigt bergspanorama betalade vi 440 kr natten. Då ingick också en nästan egen mycket serviceinriktad parkvakt och gratis hundkoja!

Den som ville kunde få en egen hundkoja placerad på sin campingplats, gratis.
Den som ville kunde få en egen hundkoja placerad på sin campingplats, gratis.
Och hundarna hade ockdså ett eget bad, vilket uppskattades.
Och hundarna hade också ett eget bad, vilket uppskattades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »