Kategorier
Flykten från ruskig höst

Ett dyrbart ”arriverderci d´Italia”

Nästan på dagen 6 månader senare lämnar vi Italien och åker in i Österrike vid Treriksröset mot Slovenien.
Nästan på dagen 6 månader senare lämnar vi Italien och åker åter in i Österrike nära treriksröset mot Slovenien och Ingemar Stenmarks favoritställe Kranjska Gora.

2400 kronor i böter. Det var priset för att vi efter 184 dagar lämnade Italien och åkte in i Österrike.

Lämnade Elsadalen, Val d´Elsa, Certaldo, San Gimignano, slingrande vägar och drog norrut. Passerade Chiantiområdet, kom upp till södra Florens och klev på ny motorväg. Bologna, nattstopp utanför Padova, vidare mot Venedig, förbi Udine och fram till gränsen mot Österrike – som bara ligger ett långt stenkast från gränsen mot Slovenien.

Vid starten var det 21 plusgrader, och ett dygn och 52 mil senare var graderna nere i ensiffriga tal och snön lyste från de höga omgivande bergen.
Vi hade knappt hämtat oss efter den lilla chocken (380 kronor för att färdas 44 mil på prima motorväg) innan det var dags för käftsmällen.
Vid gränsen mellan Italien och Österrike kollade vi med myndigheten att vår österrikiska G-Box var ok, fick en ny version av vägtullstransmittern och rullade 5 kilometer. Där stod polisen.


De hade hittat en gammal bild på husbil BLT 241 från den 23 september 2015. Vi färdades då på deras motorväg utan att ha registrerat rätt miljöklass på bilen… Att jag även den gången klev in på kontoret och fick boxen godkänd, hjälpte inte i dag.
Och inte blev jag populärare då jag ville ta bilder av själva poliskontrollen…
Nu sitter vi på en GRATIS-parkering, äter middag, dricker både besk India Pale Ale, bitter örtlikör och strävt Chianti. Skål!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »