Kategorier
Första FrihetsFärden

En vanlig ovanlig vardag i vårt nya liv

Lyxig start på dagen.
Lyxig start på dagen.

Slår upp de ljusblå för andra gången runt klockan 8. Blir glad av nyheten att vi nu passerat 4 000 klick på bloggen och att det går bra att ladda ner dagens digitala version av NA utan problem. Nyheten om våldtäkt i Kumla tar ner humöret…

Utanför fönstret har solen börjat stiga över lagunen Mar Menor och redan klockan 9 på morgonen den 8 november är det 20 grader varmt. Det kommer att bli 28 i skuggan och 42 i solen innan dagen är över…
En tallrik med yoghurt uppblandad med citrusfrukter från den egna trädgården känns som en lyxig frukost tillsammans med ägg, kaffe och bröd – som byns bagare just levererat vid dörren!!

Conny och Lisa är redo att rulla ut i verkligheten.
Conny och Lisa är redo att rulla ut i verkligheten.

Cykeltur som blir 30 kilometer innan dagen är slut. Utmed stranden in till närbelägna Los Alcazares. Där, på den breda strandpromenaden hittar vi Lena och hennes Jose’ från Bollnäs. De driver en av de många strandkioskerna med fullständiga rättigheter. Och just deras kiosk upptäckte vi en dag redan för 16 år sedan då vi var här med grannarna och alla barnen.

Ett liv som det är lätt att gilla...
Ett liv som det är lätt att gilla…
Det ÄR varmt i vattnet!
Det ÄR varmt i vattnet!.

Precis som då blev det bad i lagunen, som måste vara minst 25 grader varm, kalla öl, varma skinkmackor och några goda anjovisfileer med oliver. Allt avslutas med med en kafé Belmonte, bestående av svart kaffe, kondenserad söt mjölk och en stor skvätt konjak eller brandy.

Anjovisfiléer och oliver fyllda med ansjovis.
Anjovisfiléer och oliver fyllda med ansjovis.

Den fortsatt cykelturen påminde en del om turerna i och kring Oset hemma i Örebro med mycket natur och fåglar och närhet till strand.
Lite senare blev det vätskekontroll hemma hos ett före detta vänsterpartistiskt kommunalråd från Mellansverige som valt ett slags karantänliv i värmen.
Rullade hemåt mot huset på kullen i El Carmoli. En kall öl på verandan, lite koll på nätet, en dusch och dags att för ovanlighetens skull gå på restaurang. Nu skulle det äntligen ätas en riktig paella. Och så blev det på den lokala restaurangen

Kyparen har varit med förr och vet hur en bra paellabild ska tas...
Kyparen har varit med förr och vet hur en bra paellabild ska tas…

Ingen behövde vagga mig den kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »