Kategorier
Kroatien 2017

En ölrik nationalpark

Det finns 8 nationalparker i Kroatien. Vi besökte Krka och dess berömda och fantastiska vattenfall. Efter detta inslag kommer parken också att vara känd för sin fantastiska ölreklam!

Starten gjordes i Skradin, som låg nära motorvägen A1. Välkomnandet började bra med Happy hour i hamnbaren, men blev lite sämre på morgonen 6.30 då ägaren till den parkering vi stod på, hade vaknat till liv. Han valde att med hjälp av en grästrimmer beskjuta vår husbil med småsten!

Efter några hårda ord kunde vi dock stanna kvar och genomföra besöket i nationalparken med hjälp av båttur och fotvandring. Och ibland säger bilder mer än ord – så var så goda:

För den som vill veta mera: Nationalparken Krka ligger i Dalmatien. Ett otroligt fint område som sträcker sig från Sibenik och sju mil norrut i landet. Med sina många små vattenfall och lummigt gröna natur är Krka en av de vackraste parkerna. Det är tillåtet att bada så missa inte upplevelsen att ta ett dopp i de skummande vattenfallen. Mer svalkande och nära naturen kan du inte komma. Man kan välja att promenera runt på de fina stråken eller åka med båt eller bil genom nationalparken. På en ö mitt i flodsystemet ligger ett gammalt kloster.

Måste dock avsluta med en bild UTAN ölreklam…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »