Kategorier
Europa våren 2019

Drömbad för ölälskare!

Efter en svettig och ansträngande vandring i tyska Struppen, åkte vi knappa 20 mil till numera tjeckiska Karlovy Vary och tidigare mycket berömda kurorten Karlsbad. Och där hittade vi ett bad för riktiga ölälskare.

På nätet hade vi hittat många spa-anläggningar i staden, men det som stack ut var något som kallades ”Spa Beerland”. Och så här gick det till:

Vi tre tas emot, får instruktioner och hela stället för oss själva under en timme. På plats finns handdukar, lakan och tofflor i massor.

Nu kryper vi ner i två bubbelpooler fyllda med 1000 liter öl som blandats upp med lite mineraler och örter!

Förutom de 2000 litrarna att bada i, står fyra tappkranar och sejdlar till vårt förfogande. Drick hur mycket mörkt eller ljust öl som helst!

Efter 25 minuters bubblande kryper vi upp, lindar in oss i handdukar och får – likt Jesus – lägga oss i en gigantisk bädd av halmstrån. Ölens, den utvärtes, hälsosamma effekt ska nu få verka… Under tiden dricker vi mer öl, och äter självklart bröd bakat med öl istället för vatten.

Det var dyrt (600 kr per person), det var krångligt att boka, och det var inte helt lätt att hitta ner till källaren från den trånga gränden – men det var det mer än värt!

Med lätta steg återvände vi till husbilen och undrade om vårt nästa resmål, Prag, kunde matcha denna ölupplevelse?

Information för icke ölälskare: Karlsbad var en av Europas mest berömda kurorter. I staden finns varma källor, vilkas vatten pumpas upp i olika brunnar, där man själv kan dricka ur karaktäristiska muggar. Vattnet har en temperatur på mellan 30 och 65 grader och är mycket mineralrikt. Här har vi tvingat en rysk turist med inköpt krus att ställa upp på en förevisningsbild.

PS: Staden har fått sitt namn från den tysk-romerske kejsaren Karl IV som grundade staden på 1370-talet. Den tillhörde dåvarande Österrike-Ungerns välde fram till 1918, då republiken Tjeckoslovakien bildades.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »