Kategorier
Europa 2020

Dag med bakslag slutade med brakmiddag

Brakmiddag förbereds…

I dag torsdag skulle vi bara åka till ”bästa ställplatsen” vid fransk kanal. Det slutade med parkering bland 360 långtradare utmed motorväg – och en festmåltid!

Vaknade i Holland, och passerade Belgien i bland annat jakt på bränsle. Till slut blev det som vanligt: tvingades tanka dyrt på motorvägsmack.

Men, vi hade fått kontakt med vinkälleägare som var villig att överlämna en del av innehållet till rättmätig ägare. Det skulle ske på IKEA:s parkering utanför Paris. Men, igen, det kunde ske först lördag morgon…

Nu fick vi tid att bara njuta. Hittade, på en av alla special-appar, en ställplats i den lilla hålan Banteux, en kort avstickare från motorvägen till Paris. Där fanns bageri för färska morgonfrallor, stor parkering med diverse service, och kanal med långa gångstråk för både hund och fä.

Kyss mig! Första vägalternativet började med skylt ”max 3,5 ton ”. Andra alternativet resulterade i krypfart bakom en traktor.

Väl framme efter tur i byns trånga gränder, visade en stängd bom och skylten ”ferme” klart och övertydligt att detta betyder ”stängt” på franska…

Men va fan… tillbaka till motorvägen för att hitta en rastplats. Påfyllning av vatten, tömning av toan och laddning av batterier fick väl vänta, kanske.

Rullande in på ”Aire Coeur des Hauts de France-Ouest” som just då var ganska glest parkerad. Hittade bästa platsen intill vatten och toa och slog upp vårt lilla nattläger – och uteköket!

Det bidde passande franska rårakor och pannbiff stekta på utegrill bland avgasångor. De, ångorna, ger den extra lilla touchen som krögaren och gourmeten Carl-Jan troligen aldrig skulle vidstå.

Nu försöker vi somna till ljudet av åtta långtradargrannar med brummande kylaggregat, och alla de andra som med dånande motorer tvingas rulla ”värdshus förbi” i tröstlös jakt på ledig parkeringsficka.

Vi står vid den blåa pricken till vänster…


2 svar på ”Dag med bakslag slutade med brakmiddag”

Hej o hå! Vet precis hur ni känner er nu. Smaklig måltid och vi följer med i er spännande resa. Man vet aldrig vad som händer. ❤ Kram från Maja o Gösta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »