Kategorier
Övrigt

Bröt drömgräns på superplats i grått Baskien

Ny kontakt på sociala medier förde oss till berget ovanför den baskiska staden Zarautz. Och där var det varken varmt eller soligt – men ändå bedårande!

Låt oss kalla honom Björn, eftersom han heter så. Han befann sig i södra Spanien och råkade bli granne med våra danska husbilsvänner Anna&Erik. Eftersom Björn kommit hela vägen från Örebro, bad vi om lite restips.

Han hade bara ett: Gran Camping Zarautz. Kostade, men var enligt honom, och flera recensenter på nätet, värt varenda krona.

Vi kom dit efter en del nya motorvägstullar som kortade restiden med 2 timmar, fel vägval och lite bergsklättring på slutet. Och föll pladask direkt. Tvättmaskiner, wifi, el, varmvattenduschar, restaurang mm mm. Men framför allt dånande vågor från Biscaya-bukten och en fantastisk utsikt.

Från gruva uppe i bergen fraktades malm med hjälp av linbana över våra huvuden ner till båtar som väntade utanför den yttersta stenbumlingen. Men det var åren 1914-18 då 1:a världskriget rasade.
Ett paradis för surfare, men troligen vid en annan årstid.

Klädtvätt, långpromenad och bara avkoppling… Vi närmar oss det relaxade stadiet med stormsteg. Vädret är grått och trist, men på något sätt har vi förlikat oss.

Så i morgon tar vi sovmorgon och drar söderut mot sol och värme – eller?

Här är vi… Gran Camping Zarautz kan varmt rekommenderas, trots att vi inte har sponsoravtal ;-))

Tack för ny drömgräns!

Tack alla goda vänner därute! Efter litet nödrop på Facebook lyckades ni se till att vi i dag bröt ny drömgräns: 2160 visningar sedan vi påbörjade denna resa i både karta och liv.

7 svar på ”Bröt drömgräns på superplats i grått Baskien”

Hm……. Jag vet att ni är ute på en fantastisk resa som kommer att förändra er historia, men som den förträfflige journalist du är måste jag ändå fråga var du har grävt fram informationen att 2:a världskriget pågick 1914-18 🤔🙈🤣🤣.

Det är fantastiskt roligt att få läsa dina inlägg och följa er resa. Kram på er 🤗❤
/Anki

Nu bästa Peter skall jag vara petig …..1914-18 var första världskriget!!!
Kul att följa er iaf !!👍🏽🌹 Kram

Häng inte upp er på vädret, nån gång blir det bättre! Kan du ge kameran/mobilen till era snälla medresenärer? Då kan de ta en bild med dig och Lisa! Det vore kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »