Kategorier
Europa 2020

Alla våra nattläger är inte vackra

I dag avverkades bara 13 mil på vägen. Men vi hann med att ladda upp inför morgondagens resa till den verkliga solen och värmen. Priset blev att övernattning fick ske på kombinerad sopstation och p-plats.

Gott om plats för husbilar på Gironde-färjan. Däremot stora brister på grannens husbilstak…

Färjan från Royan över till Médoc-halvön kostade 400 kr och tog en halvtimme. Passerade vingårdar, men hittade å andra sidan ett supermarket med fina viner till bra pris. Hann också tanka gasol och diesel.

Målet var att övernatta gratis på en golfbana där toaletter och duschar alltid (?) är öppna för gästerna. Så icke i detta område. Här fanns inte ens parkering runt klubbhuset! Och det berodde på att just vår utvalda golfklubb bestod av medlemmar som bodde på gångavstånd från banan…

Avseglade klockan 12.45 från Royan och fortsatte 13 mil söderut till utkanten av byn Biganos på franska västkusten. Den anländes 6 timmar senare.

På väg till ny utvald rastplats för natten passerades 118 cirkulationsplatser, 315 farthinder och tre avstängda vägar. Klockan gick, och mörkret föll.

Till slut tröttnar även den tålmodigaste. Vi körde av vägen och hittade stor öde p-plats och soptunnor vid ett före detta köpcenter.

Pauillac 2016 smakade förträffligt till middagen.

Där njöt vi som vanligt av god middag och nu även med ett gudomligt gott lokalt vin.

Bestämde att morgondagen skulle ägnas åt tidig avfärd för att nå en riktig camping på spanska (?) Baskiens kust. Rekommendationen kom från nye sociala medievännen och örebroaren (!) Björn.

Således dags att natta och avsluta denna text.

3 svar på ”Alla våra nattläger är inte vackra”

Ja många skitiga husbilstak ha man sett genom åren!!
Ha det fint, snart är ni på varmare breddgrader! Kram M o C💕

Tack, för kartbilden, men vi hade redan kollat upp er resa på kartan. Den här franska delen uppfattar vi som inte särdeles vacker med något undantag. Vi hoppas ni snart möter skönare vyer och sol! Fick ni tag i Patria som ljudbok, förresten?

Tack själva, alla kan tyvärr inte läsa karta. Och digitalt är den bara två kvarter i fyrkant ;-)) Nej, ljudboken får vänta. Har fullt (!) upp med att ratta bil och besättning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »