Kategorier
Europa våren 2019

Åter till vintern genom fyra länder

Upp och ner, både vad gäller höjdmeter och temperaturkurvor. Så kan dagens resa summeras. Och att det var en halvdagsresa som ändå berörde fyra olika länder!

Dagen började i kortbyxor när vi lämnade Camping Passeier i Saltusio. Ner till Merano blev det varmare, och utprovning av lederhosen…

Vidare västerut och uppför genom den fortsatt äppelrika Val Venosta eller Vinschgau som det heter på tyska i denna tvåspråkiga del av världen.

Till slut hade vi klättrat upp till Lago di Resia på 1500 meters höjd. Och vi blev mycket förvånade över att vågorna på sjön var frusna!

Nej, det är inte vågor du ser på Lago di Resia. Det är frusna vågor och sjön är täckt av is!

Där uppe på passet tog frodigheten och äppelblommorna slut. Nu blev det grått, brunt och mängder av dyngspridande fordon på de slingriga vägarna.

Vi lämnade Italien och for ner i Österrike, och troligen ett par meter in i Schweiz. Här ligger nämligen ett slags sydligt Treriksröse…

Efter titt på väderprognoser, ändrade vi mål för dagen. En gammal favorit i form av tyska Mittenwald skulle besökas.

Vi följde tyvärr gps:en som tog oss av motorvägen och svängde vänster betydligt tidigare än vi hade tänkt. Motorn protesterade, men upp kom vi: till den senaste skid-VM-orten Seefeld im Tirol. Där blev vi stående på en parkering mitt i byn utan skyltar eller aningar om hur vi skulle köra vidare.

Vidare kom vi, och till slut även ut på den riktiga, och stora vägen, till Mittenwald. Och väl där väntade både det lokala ölet och en god hemmagjord middag. Och en påminnelse om att det där med skidskytte tycks förfölja oss…

Ankomsten firades med lokalt öl och ett par bretzel på gågatan i Mittenwald.
På ställplatsen nedanför Karwendelberget stod vi nästan granne…
… med en buss tillhörande stadens skidskyttedrottning Laura Dahlmeier

Ett svar på ”Åter till vintern genom fyra länder”

Hallo jetzt wieder nach Deutschland!
Ihr macht eine beeindruckende Reise. Es geht ja tatsächlich vom Winter in den Sommer. Aber ihr seid gut mit Wanderschuhen und warmen Jacken ausgestattet.
Wir wünschen euch jetzt schon schöne Ostertag in Deutschland (?) und weiterhin eine erlebnisreiche Fahrt.
Liebe Grüße schicken Peter und Gisela

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »