Kategorier
Första FrihetsFärden

Vinodlarna har sin egen Bad boy

Killen som vänt upp och ner på vinodlarnas vardag i Bordeaux, Saint Emilion med omnejd..
Killen som vänt upp och ner på vinodlarnas vardag i Bordeaux, Saint Emilion med omnejd..
Vin kan bara göras på ett sätt, tycker de flesta konservativa franska vinodlarna. Det tycker inte Jean-Luc Thunevin.
Om Örebro och Open art hade sin Bad boy så är Thunevin vinodlingens svarta får och Bad boy som naturligtvis också framställer ett vin med samma namn!
I Saint-Emilion på landsbygden öster om Bordeaux har han numera ett före detta slott som vingård och en vinbar mitt i byn där mycket av försäljningen sker. Men det hela började i ett garage där han blandade druvor och lagrade viner som ingen gjort förr. Och numera anses han som en av de främsta vinproducenterna i Frankrike och därmed världen..
Klasarna hänger och väntar på bättre väder. Att alla hänger under rynkorna beror självklart på att de blir lättare att skörda.
Klasarna hänger och väntar på bättre väder. Att alla hänger under rynkorna beror självklart på att de blir lättare att skörda.Linette Mirande är glad ändå, och häller upp vin att prova för besökarna.
Linette Mirande är glad ändå, och häller upp vin att prova för besökarna.
Men i år kan det bli tufft för det röda vinet
Efter besöket på vinbaren L’Essentiel drog vi till vingården Chateau La Rose Cotes Rol och paret Linette och Yves Mirande. De berättade att årets skörd skulle varit i full gång, men på grund av framför allt den kalla och regniga våren blir skörden fördröjd med kanske en månad. De såg inte alls glada ut, men konstaterade att ”sånt är livet för alla odlare”.
Själva var vi väl mest ledsna för att den stora skördefestivalen varje tredje söndag i september blev uppskjuten.
Fick dock tröst av farfar Mirande som försåg oss med en stor skål av sina egna solmognade tomater och lite tips om husbilscamping i Marocko!

 

 

Test

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »