Kategorier
Europa 2020

Välkomna hem, sa gränspolisen – men är vi säkrare i Sverige?

En veckas resande genom corona-Europa är över. I solsken rullande vi över Stora bält och Öresundsbron utan problem. Kommer de nu, när vi väl är ”hemma”?

Noterade att de som åkte över Öresundsbron i riktning mot Danmark, stoppades och granskades ordentligt. Vi som åkte åt andra hållet, in i Sverige, stoppades, fick frågan var vi varit och välkomnades hem…

Vi var väldigt få som rullade över Öresundsbron i dag.

Hade redan på förhand bestämt oss för att förlänga vår frivilliga karantän med ytterligare två veckor i Sverige. Nu hade vi faktiskt redan klarat av två veckor, en på enslig ställplats i bergen utanför spanska Cordoba, och en under resans gång.

Så redan 7 kilometer efter gränskontrollen rullade vi in på en camping i Sibbarp, Malmö, nästan under brofästet. Här finns tvättmaskiner, duschar, el, en liten butik, oändliga strandpromenader – och utsikt över bron och Danmark i fjärran.

Från vår nya boplats kan vi se Öresundsbron och Danmark och skymta det Europa vi tvingats lämna.

Vi har dock redan konstaterat att corona inte är lika närvarande här, som längre söderut. Få eller inga bär skyddshandskar eller masker. Förbudsskyltarna lyser med sin frånvaro. Om det är bra eller dåligt, får väl framtiden utvisa.

Så här ska ni INTE umgås i dessa coronatider! Men efter att ha levt nära ihop under en månad tog vi risken och en avskedsbild med våra danska vänner Anna&Erik.

Vårt råd till er alla är dock: ta coronafaran på allvar, var rädda om er och varandra! Själva vaknade vi i morse några ynka mil från vår danska dotter utan att besöka henne. Dottern och sonen i Sverige, och alla våra vänner, får också vänta på besök.

Under tiden ska vi ägna oss åt att landa, koppla av, renovera/förbättra husbilen, skriva skadeanmälningar och försöka vänja oss vid det kalla klimatet…

13 svar på ”Välkomna hem, sa gränspolisen – men är vi säkrare i Sverige?”

Världens bästa päron! Välkomna hem! Vi väntar gärna två veckor till. För mig är det långt före den tid vi egentligen skulle setts🙏🏻 Jag är tacksam och glad att ni tog beslutet att komma hem igen oavsett om vi ses el inte. Det känns så mkt tryggare. Vi ses om ett par veckor! ❤️

Men sååå himla skönt att läsa att Ni är hemma igen….sen får framtiden utvisa hur säker eller tryggt det är! Inte kul alls i dessa tider men vi vet ju att det går över….förr eller senare!!!! Kram på Er från Oss🙋🏻❤️

Men igår var det ren sommarvärme! Det var ju verkligen synd för er del att missa den. Eller ni tog med er svinkylan för att retas lite!?
Jag tror/vet att folk tar covid-19 på allvar. Lite annat tänk här bara. Stora kramar till er!

Die mit viel Unruhe und Aufregung verfrühte Heimfahrt ist geschafft!
Nun wird das Bier auch ohne Kühlschrank, genügend kalt sein 😉
Wir hoffen ihr bleibt gesund und werdet euch nun einfach eine gute Zeit in Schweden machen. Aber: Vorsicht mit dem Coronavirus!
Herzliche Grüße und dicke Umarmung
Peter und Gisela aus Deutschland

Vi försöker oxå vänja oss vid kylan, svårt utan vinterkläder.. men flera lager är ett annat alternativ. Men kallt ändå. Våra kroppar gillar inte detta klimat och vi får bekräftat varför vi valt denna livsstilen.

Es is so verdammt kallt, das wir den rotwein wärmen müssen, fast wie glüwein 🤣🤣🤣 uns get gut. 3 washmaschinen, lange promenad, staubsauger (?) ging warm den ganzen tag!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »