Kategorier
Europa 2020

Upptäckte att vi plötsligt blivit ”Europas paria”

Egentligen för trött för att skriva, men med 1135 följare och 5750 visningar sedan resans start, gäller det att hänga i. Så här kommer onsdagens problemfria, men ändå lite skrämmande rapport:

”Covid-19: Limitez les contacts” står det på mängder av vägskyltar i Frankrike. Du ska begränsa dina kontakter på grund av coronaviruset – men ska vi bli otrevliga mot varandra?

Nåddes under dagen av nyheter från Spanien, via våra tyska kontakter! I morgon torsdag ska alla spanska campingar, ställplatser, hotell mm vara utrymda. Alla som inte fixar eget boende eller kan ta sig hem för egen maskin, blir inkvarterade i ”nödhotell” fram till minst 15 april… Och då tänkte vi: va skönt att vi gav oss iväg innan den stora flyktingströmmen.

Vännen och NA-journalisten Magnus Börjesson kommenterade ett av våra inlägg och satte ord på situationen i Europa just:

”Fantastisk berättelse, Peter. Husbilsfolkets flykt i coronatider ger bilden av ett Europas ”paria”; förföljda, oönskade – likt Resandefolket.”

Hade så långt inte tänkt så långt. Men i dag, under ett besök på en mack i liten fransk stad, blev vi varse. En annan bilist klev ur bilen och meddelade  att ”här har vi ingen corona, och vill inte ha det heller”.

EU var bland annat tänkt att ena Europas folk, men fan vet om inte covid19 kommer att sätta käppar i hjulet för det den närmaste tiden?

Döm dock om vår förvåning när vi utan tillstymmelse av kontroll fick åka in i Luxemburg, och att de många tyska gränsvakterna lite senare bara nickade och lät oss passera in i landet.

Har 70 mil kvar till Flensburg, vid danska gränsen, och en väntande gummiverkstad som lovat sätta nytt däck på vår egen fälg. Med lite tur kanske vi kan placera vårt hem i Sverige på lördag. Tanken på att få stanna i dansk fristad, är bortblåst. Vi, resandefolket, får bara passera fortast möjligt, säger det nordiska brödrafolket…

9 svar på ”Upptäckte att vi plötsligt blivit ”Europas paria””

Tur att vi hjälpte broderfolken med många flyktingar under sista världskriget

Skynda er hem till Krogsered så kan ni vara med på vår sista cirkelträning innan sommaren, där är ni välkomna i alla fall

Hu, ja, rädsla kan verkligen göra folk så ruskigt otrevliga.
Detta blir väl en husbilsresa som ingen annan!?

31/3 kör vi , Lars har hand om det sen testar vi utomhus densjunde april (då blir vi väl bjudna på tårta hoppas jag) lulla vidare o Ingegerd hälsar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »