Kategorier
Föredettingars finanser Första FrihetsFärden

Skidåkning i sol och plusgrader på 2520 meters höjd

Bildbevis: 7 plusgrader klockan 13 på över 2000 meters höjd.
Bildbevis: 7 plusgrader klockan 13 på över 2000 meters höjd.

Nu har vi upplevt ett ganska okänt gigantiskt skidområde i Europa; Grandvalira i Andorra. Och även upplevt fördelen med att vara senior!

Gårdagens oro över kommande valutautflöde kom på skam redan i skiduthyrningsbutiken i Canillo. 15 procents rabatt och guldutrustning till priset av medelutrustning. Dessutom valfria (enbart soliga) dagar att använda utrustningen på… Vid köp av liftkort visade det sig att seniorer betalade halva priset, så nu blev även 62-årige Peter plötsligt senior!
Från det bruna Canillo åkte vi uppåt i strålande solsken och möttes av ett fantastiskt vinterlandskap. 100 sammanhängande nedfarter på totalt 200 kilometer.
Varför har ingen tidigare berättat om det här stället som skryter med 300 soldagar om året? Kanske för att närmaste flygplats ligger 16 mil bort i franska Perpignan och att det tar 3,5 timmars bussresa från Barcelona där de flesta charterresor landar.
Vi hade en kanondag tillsammans med många ryssar, engelsmän och fransmän en vanlig måndag. Undrar hur det är på helgerna?
Enda plumpen var väl egentligen att vi inte hittade varken öl, vin eller Jäger i backen. Fick fixa egen afterski i bilen, men letar vidare i morgon.

Bloggare ready for action!
Bloggare ready for action! Och imorgon kommer det att finnas öl och Jäger i gula ryggan…
En liten del av det stora Grandvalira. Vi bor i Canillo till höger.
En liten del av det stora Grandvalira. Vi bor i Canillo till höger.

image

Egen afterski för seniorer!
Egen afterski för seniorer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »