Kategorier
Flykten från ruskig höst

Skål för den nya resan!

Skål och lycka till på resan! tyckte nybörjarna och tidigare grannarna Owe&Marita i Gränna hamn.
Skål och lycka till på resan! tyckte nybörjarna och tidigare grannarna Owe&Marita i Gränna hamn.

På själva terrordagen, fredag 11 september, lämnade vi Örebro. Och avslutade med kräftskiva på den stora husbilsparkeringen i Gränna hamn. De egenkokta kräftorna intogs med tidigare grannarna och nyblivna husbilsägarna Owe och Marita Öhrling. Vintertröjor på, men ute skulle vi sitta!

Lördagen gästade vi Elmias stora husbils- och husvagnsmässa. Och även denna kväll skulle det sittas ute, nu med egengrillat kött.

image

Panna innan och efter rakning hos uppfödare Katarina Schoug i Falkenberg.
Panna innan och efter rakning hos uppfödare Katarina Schoug i Falkenberg.

 

Söndag rullade vårt ekipage mot Halland och Falkenberg. Ett par dagars besök hos vänner Ingemar och Eva Bengtsson, besök på svensk (!) vingård, lång promenad på havsstrand. Och rakning av vår lammpälsade men väl toviga Panna.

image

Måndagskvällen tillbringades på fin men lite dyr (200 kr) ställplats för husbilar vid färjelägret i Varberg. Redan klockan 7 på tisdagsmorgonen kastade färjan till danska Grenå loss – och vi ville följa med.

Resan hade planerats länge, men som vanligt fick den förtida bilbesiktningen, packningen, pappersarbetet, lägenhetsuthyrningen, autogiron, adressändringar och alla tusen detaljer vänta in i det sista. Skönt att få vila ut och skapa ordning under vårt veckolånga besök hos dotter Karin med familj i jylländska Varde.

Som vanligt bjuder danskarna på ett överflöd av mat och dryck. Kanske var det bra med lite extra kroppsfett inför vintern?

image image

Danske Erik bor tidvis granne med en fransk vingård, och tar bara med sig det bästa hem.
Danske Erik bor tidvis granne med en fransk vingård, och tar bara med sig det bästa hem. Och svärsonens pappa Poul är kompis med exklusiv vingrossist i Blå Vand…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »