Kategorier
Flykten från ruskig höst

Sicilien runt – fortsättningen

image

Från Palermo valde vi att åka vidare längs ”horornas väg”, Siciliens västkust och vidare ner till sydkusten. En oväntat tråkig resa, med vissa ljusglimtar.
Hororna satt utmed raksträckan från Palermo rakt västerut till badorten Mondello. Campingplatserna och stränderna var stängda för säsongen. Bygatorna var trånga – och därför spännande. Kommer vi igenom? Om inte, finns det plats att vända?
Åter ute på landet var det kuperat och många förstörda bergssluttningar = kalkstensbrott.

Läckert kallbadhus i Mondello. Det är byggt av kalksten...
Läckert kallbadhus i Mondello. Det är byggt av kalksten…
... och det betyder bland annat fula hål i naturen.
… och det betyder bland annat fula hål i naturen.

Inspekterade flygplatsen Falcone e Borselino för framtida avhämtning av gästande vänner. Via säsongsdöda turistmagneter som Trappelo, Balestarte och Castellammare del Golfo till den dramatiska halvön Capo San Vito.
Bortom ära och redlighet, dalar och berg och slingrande serpentinvägar hamnade vi i en konstig blandning av dyk- och klättringsparadis vid namn El Bahira, en campingplats i ingenmansland. Och nästan ingen annan än vi var här! Anade att här kunde vara tusentals människor på sommaren: restaurang, pizzeria, två simbassänger, flertal barer, dykcenter, klätterskola mm mm.

Längst ute på Siciliens västkust.
Längst ute på Siciliens västkust.
Dramatiska bergsformationer som lockar mängder av klättare, andra tider på året. Men vägen hit är inte att leka med ;-))
Dramatiska bergsformationer som lockar mängder av klättare, andra tider på året. Men vägen hit är inte att leka med ;-))
En udda campiong som lockar både oss, dykare och klättrare.
En udda camping som lockar både oss, dykare och klättrare.

Passerade senare kulturstäderna Erice, Trapani och Marsala utan att hitta öppna eller acceptabla nattläger.

Räddningen blev en kommunal parkering i hamnen i Mazara del Vallo där vi betalade en ”frivilligarbetare” 60 kr för att vakta oss över natten… Och återbäring fick vi redan vid den månbelysta kvällspromenaden längs strandpromenaden och de marmorbelagda gatorna och torgen runt stadens strålkastarbelysta katedral (se nedan).

image

image
Nu befann vi oss på Siciliens sydkust. Passerade berömda Selinunte, Sciacca, Secca grande och Tempeldalen i Agrigento…
Att vi bara passerade berodde på två saker; vi har sett tillräckligt (?) med tempel, antikviteter och utgrävningar – och alla campingar och husbilsparkeringar är stängda.
Vid kusten söder om Agrigento hade campingen Valle dei Templi i San Leone öppet. Och här drack vi inköpta Tuborg samtidigt som vi upptäcker att vi har två danska husvagnsekipage som grannar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »