Kategorier
Flykten från ruskig höst

Så får vi dagarna att gå…

Rastlös vän undrar hur i friden vi får dagarna att gå. Och en annan vill se mindre mat&dryck och mera aktion. Här kommer ”en vanlig dag för stillastående husbilsvagabonder”.

Vi sover länge. För länge, tycker hunden Panna som vill börja dagen med en rusning på stranden – där sådan finnes.
Laddar hem lokaltidningen NA (gratis provmånad) och SvD på var sin platta via campingen/ställplatsens gratis wifi-nät. På andra ställen har vi ett italienskt surf-abonnemang att tillgå (200 kr för 10 gigabyte och månad).
En av oss cyklar in till byn och köper färskt bröd medan den andre fixar frukost med ägg, yoghurt, egenpressad apelsinjuice och numera enbart espressokaffe med lite mjölk.
Resten av dagen kan ägnas åt promenad eller cykeltur in till staden för att gå på marknad, handla mat och lokalt vin, sitta i solen med en espresso och grappa eller titta i skyltfönster – eller både ock. Tvätta kläder, städa ur bilen, reparera trasiga prylar, blogga, läsa böcker, hänga på FaceBook. Ibland kan det bli ett litet motionspass…Och fram till nyligen gick det utmärkt att ta ett svalkande dopp efter en stunds soldyrkande.
Framåt kvällen vankas middag. Endera själva i bilen eller tillsammans med nyvunna vänner. Det mesta lagar vi själva, men ibland blir det närliggande restaurang. Just nu är det vår campingvärd Pippo som ofta svarar för sicilianska specialiteter på sin veranda. Då blir det långa sittningar där vi lyssnar och får lära oss en del italienska, seder och bruk och väderprognoser. Med de andra husbilsägarna blir det också mycket utbyte av tips om sevärdheter, bra camping- och ställplatser på Sicilien och i övriga Italien.
På morgonen gäller kortbyxor och tröja. Tröjan byts mot t-tröja på dagen och framåt kvällen åker tröja och långbyxor fram och på.
Dagen avslutas ofta med Aktuellt via SVT-play, eller Skavlan eller 30 grader någonting…
Och ibland blir det utflykter. Tidigt i morgon tar vi lokalbussen till barockstaden Ragusa.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »