Kategorier
Flykten från ruskig höst

På toppen hittade vi snoppen!

Ovanför Siciliens mesta svenskby Taormina ruvar den gamla hålan Castelmola. Dit kom vi inte ridande utan med taxi – för att upptäcka en restaurang som satsat på snoppar…

Antar att en del av er nu blivit nyfikna: Castelmola har 1090 invånare och ligger 529 meter över havet. Och de metrarna skulle vi gå ner till havet.
Men, eftersom vi och alla andra turister kommer i mängder för utsikten och de trånga gränderna så måste du sticka ut för att locka skarorna till dig.
Carlo, ägare till Bocciola Ristorante och utbildad på bland annat Framnäs folkhögskola utanför Piteå(!), valde att gå ut i gränderna och prata med turisterna – och självklart tipsa om sin egen krog.

Flickvän i Stockholm och studier på Framnäs folkhögskola "i Lappland". Restaurangägare Carlo minns bra - även om Framnäs och Piteå ligger i landskapet Norrbotten.
Flickvän i Stockholm och studier på Framnäs folkhögskola ”i Lappland”. Restaurangägare Carlo minns bra – även om Framnäs och Piteå ligger i landskapet Norrbotten.

Han hade hård konkurrens från grannen tvärs över gatan: baren och peniskaféet Turrisi. Här var dörrhandtag, kranar, stolarnas armstöd, lamphållarna och schackspelets pjäser utformade som just penisar…
Mer info hittar du bland annat här: http://www.roughguides.com/article/turrisi-italys-penis-cafe/#
Själva påbörjade vi vår nedstigning från Castelmola via gränder, stigar och otaliga trappsteg ner till en svalkande – och penisfri – uteservering i solskenet på en av Taorminas små torg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »