Kategorier
Flykten från ruskig höst

Nästan hemma efter sju månader

Liten bland de stora på en av våra många övernattningar.
Liten bland de stora på en av våra många övernattningar.

Anlände till Danmark, Varde och dotter Karin med familj lagom till nytt kalas – som det alltid tycks vara på Jylland. Och i dag är det dags att summera 1350 mil och sju månaders resa.

Från tyska västkusten passerade vi över Kiel-kanalen med Vägverkets bilfärja och tittade på de stora båtarna som passerade.

Sedvanligt stopp på Fleggaards för lite gränshandel innan vi nattade på rastplats utmed motorvägen.


Framme i Varde var det lördag. Började med stor fest på torget och besök på puben. Med kvällen kom gäster och svärsonen Carsten bjöd på oxfilé med gott vin, medan Karin hade fixat jättetårta a`la min pappa Franz.
Umgänge, mat och dryck, mera mat och dryck.


* I dag måndag är det exakt 7 månader (214 dagar) sedan vi lämnade Örebro.
* Vi har färdats 1350 mil (6,3 mil per dag om någon så vill).
* Och vi har spenderat 54 762 kr på bränsle, färjor, vägavgifter boenden, gasol och biltillbehör. Det blir knappa 8 000 kr i månaden vilket motsvarar vår månadshyra där hemma.
* Bränslekostnaden blev 12,66 kr per mil.
Och sist men inte minst: vi har fått oss en fantastisk resa och upplevelse till livs. För att inte tala om alla fantastiska människor, miljöer och olika kulturer vi mött.
Återkommer inom kort (?) med porträtt av flera ännu galnare husbilspar än vi, om ”våra bästa” husbilsparkeringar i Västeuropa, lite ”porr för husbilsägare” då det gäller bland annat gasol, gps och internet på långresan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »