Kategorier
Flykten från ruskig höst

Landsteg på delmålet Sicilien

Sju veckor och 460 mil efter starten från Örebro har vi nu nått Sicilien – och hittills blivit väl belönade för eventuella mödor på vägen.

Messinasundet mellan det italienska fastlandet och Sicilien var överraskande smalt. Det tog en gammal utrangerad dansk färja bara 20 minuter att ta sig över. Vårt svenska resesällskap, Anita och Sören, blev akterseglade men kom över med annan båt.
Vi rullade söderut längs ”motorväg” och landade på Eden parking i Giardini-Naxos nära den vackra turistmagneten Taormina.
Om inte paradiset, så har parkeringen gångavstånd till både strand, shoppinggator och busstation. Med el, internet och övrig service betalar vi bara 90 kr natten.
För det priset kan vi just nu också sitta ute och äta frukost med vulkanen Etna som bakgrundskuliss. Och till och meden badkruka som jag, tar gärna en svalkande simtur i det klara vattnet i Joniska havet.
Och enligt den tyske husbils- och Sicilienveteranen Mannfred så blir det bara ännu bättre längre söderut. Och dit är vi snart på väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »