Kategorier
Första FrihetsFärden

Landet som saknar trädgårdar

Det är gott om vinstockar i Alsace.
Det är gott om vinstockar i Alsace.

Vännen och vinexperten (kvantitetsmässigt) Owe tipsade och vi är som omväxling mycket tacksamma; en 20-milaresa utmed Route des vins d´Alsace var som att kliva in i en sagobok.
Startade i ”huvudstaden” Colmar och åkte norrut. Det blev en resa genom många småbyar, vindlande gränder och trånga stadsportar. Och självklart milsvida slätter och sluttningar med vinstockar mellan Rhen och bergskedjan Les Vosges. Några av bergstopparna var för övrigt fortfarande snöklädda samtidigt som vi hade uppåt 20 plusgrader i dalen…
Konstaterade snart att de som bor i hus/villa inte har några trädgårdar att sköta. Intill husknuten börjar vinfältet = nära till jobbet! Och så här års är det febrilt arbete som pågår. Det vanligaste är beskärning och att böja ner och binda fast två ståtliga grenar vid en ståltråd. Tror det resulterar i att vinklasarna hänger lågt på plockvänlig höjd.
Stannade till vid ett par vingårdar där vi tömde kassan men fyllde husbilens lastutrymme. Riesling, Pinot Gris och Pinot Noir fanns både som traditionell billig dricka och som grand cru. Dessutom testade vi sprattelvattnet Cremant d´Alsace och tyckte det också var gott.
Nu gäller det bara att få med sig alla flaskor hem och inte tulla för mycket i förväg…

image

image

image

Det bidde både dyrt och tungt att åka på vinvägen i Alsace... Men Lisa har gått vinkurs och påstår att det blev billigare än hemma, sköna tröstande ord.
Det bidde både dyrt och tungt att åka på vinvägen i Alsace… Men Lisa har gått vinkurs och påstår att det blev billigare än hemma, sköna tröstande ord.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »