Kategorier
Flykten från ruskig höst

Läcker middag på läcker ställplats

Paolo och Teresa bjuder på mat, kunskap, service och produkter av bästa kvalité.
Paolo och Teresa bjuder på mat, kunskap, service och produkter av bästa kvalité.

Vi blev inte bara förälskade i staden Matera utan också i den husbilsparkering som vi hittade. Kanske kommer den att toppa listan trots eller tack vare sitt udda läge.
Vid ett före detta skydd för vandrande fåraherdar och deras hjordar finns numera en kombinerad butik, lunchrestaurang och husbilsparkering/ställplats.
Här, bara två kilometers ansträngande vandring in till staden Matera, huserar Paolo Montagna och hans fästmö Teresa Barbaro.

Förutom underbara luncher med enbart lokala matvaror och drycker, erbjuder de guidade turer, taxiresor in till staden Matera och utvalda regionala produkter att köpa i butiken.

Hela anläggningen omges av till synes oändliga hedar med mandelträd, vilt växande fänkål, stengärdsgårdar, gravar och andra lämningar från bronsåldern samt en rik flora av kryddväxter.

En trerätters middag på samma tallrik: Gravad lax med ricotta, granatäpple, olja och balsamico som förrätt.  Prosciutto crudo, salame, åsnekorv (!) och salsicca crudo som huvudrätt. Lagrad fårost med fikonsirap som efterrätt. Till det serveras äkta Matera-bröd (godare än levain!) och rödvin gjord på den lokala Primitivo-druvan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »