Kategorier
Första FrihetsFärden

Hittade perfekt 5-2-metod i portvinets Porto

Grillade sardiner ur den skitiga floden tvärs över gatan var riktigt goda!
Grillade sardiner ur den skitiga floden tvärs över gatan var riktigt goda!
I dag tänkte vi särskilt på vännerna Gunnar Sikå, Stefan Andersson, Stellan Norén, Lasse Oscarson och alla andra (är det bara gubbar?) som ägnar sig åt bantningsmetoden 5-2.
På vår resa har vi nämligen utarbetat en egen 5-2-variant: ät egen mat i 5 dagar så har du råd att gå ut och äta de övriga 2. Och just här i portugisiska Porto passade det bra eftersom vi skulle ut på stan och shoppa loss i portvinskällarna istället för att stå och laga mat. Så vi gjorde av med hela 2an på en och samma dag. Den så kallade lunchen drack vi på en lokal bar som förutom stark och god dubbelespresso även serverade olika sorters brandy, för konjak var det absolut inte!
Till middagen vankades det grillade lokala sardiner som sköljdes ner med ett vitt tunt men välkylt Dao-vin.
Vi har inte gått ner ett enda hekto genom denna vår egen matmetod – men vi mår väldigt bra! Och vi kompenserade ordentligt genom att till fots besöka 5 portvinshus som alla låg på Gaia-stranden, i onödan gå över bron till Portosidan för att komma åt gratis wifi, och återvända till husbilen utan att anlita linbana, båt eller taxi…

Ett svar på ”Hittade perfekt 5-2-metod i portvinets Porto”

Låter som en bra diet. Testa min polare Stefans diet också. Han har kört 16:8 i många år nu. Äta så ofta man vill sexton timmar, fasta åtta.
Stefan har lite mage, men är nykär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »