Kategorier
Flykten från ruskig höst

Här hanterar herrarna hundlivet

Efter turism och storstad bar det ut på landet. Till våran hund Pannas hemtrakter för utställning och tryffeljakt. Och ombytta roller: här styrde herrarna hundlivet!

Den lilla hålan Bagnaro di Romagna lockade med raduno. Typ hundutställning för rasen Lagotto Romagnolo. På plats fanns även Katharina Schoug från Falkenberg, från vars kennel vår egen hund kommer.
Och enligt Lisa var det skillnad på denna och utställningen i Askersund hemma i Svedala.
Domarna berättade öppet inför alla vad de tyckte om hundarna, det serverades vin och mat i pauserna, och folk tjattrade med varandra mest hela tiden. Till och med jag tyckte det var kul…
En annan stor skillnad var också det stora inslaget av män som trippade runt med hundarna, väldigt oitalienskt i mitt snäva tycke. Men, det fick sin förklaring några mil bort i bergen följande dag: tryffeljakt.
De här hundarna kan vara värda 250 000 kr om de har bra nos och pigga grävande framben… De ska nämligen vara mera arbetshundar än utställningshundar. Det uppskattade jag så till den grad att jag investerade i dyr tryffelhacka och dito spade samt en tryffelolja för vår hund Pannas kommande träning.
Bästa hunden i utställningen hade inte en chans i tryffeljakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »