Kategorier
Flykten från ruskig höst

Grandiost årsskifte med drottningens favoritvin

image

Löprunda, havsbad, drottning Silvias favoritvin och ostron, polisdirigerad rea på rea och nattligt sällskap av hundra andra husbilar.

Det gångna årsskiftet kan sägas ha innehållit det mesta och för oss många udda inslag.
Nyårsaftonen började med deltagande i Runacademys löprunda var helst i världen vi befann oss. Min målgång var förlagd i Joniska havet som erbjöd dopp i 18-gradigt vatten. Som tack utdelades belöning i form av medhavd och långt transporterad Örebro Bitter. Men del av glädjen försvann i campingduschen där det visade sig bara finnas kallvatten dagen till ära.

Men, våra nyvunna danska vänner Erik&Anne och Tove, hjälpte till att höja humöret till rätt nivå igen: eftermiddagsfika bestående av ostron som sköljdes ner med drottning Silvias favoritvin – ett Riesling Brut 2012 från St. Laurentius i Moseldalen.

Och inte blev humöret sämre när det blev dags för Lisas nyårsmiddag som fortsatte på temat skaldjur och fisk. Och lite pasta för att hedra våra italienska värdar. Fisken sköljdes ner med en Chardonnay från det på Sicilien passande Principe di Corleone. Och till pastan hade vännerna och tidigare grannarna i Hallsberg, Owe&Marita, skickat med resans hittills bästa rödtjut: Chateau Boutisse Grand Cru 2006 från Saint Emilion!

Efter 11 dagar på Camping Jonio i Catania bröt vi i dag upp och besökte världen utanför. Och den tycktes bestå av realisationer och köer. Och även en svenska seger över det italienska köket!
På Ikea utanför Catania gick det åt betydligt fler svenska köttbullar än pastarätter – och matkön var längre än vi någonsin skådat. Möjligen var det vinet till maten som lockade?
Köer var det även till och på Sicilian Outlet. Vi hade bara tänkt oss att stanna till för att utnyttja gratis övernattningsmöjlighet. Att den var den andra januari och reornas REA hade vi inte en aning om. Men polisen ute på motorvägen fick oss att vakna. Ville vi in på outlet-området så fick vi vara snälla och köra en 15 kilometer lång omväg… Och det gjorde uppenbarligen ytterligare ett 100-tal husbilar som vi delade nattläger med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »