Kategorier
Första FrihetsFärden

Fastefesten som blev en karneval

Skolorna har varit stängda, men på kvällen kallas alla utklädda ungdomar till fest. Först krävdes lite uppvärmning utanför ölsäljande mack.
Skolorna har varit stängda, men på kvällen kallas alla utklädda ungdomar till fest. Först krävdes lite uppvärmning utanför ölsäljande mack.

Karnevalen i Rio har dragit igång. Men att tyskar och tyrolare hade samma tradition kände vi inte till – om än i betydligt mera påklädd variant.
Vi halvhedningar börjar möjligen att förbereda fastan med att äta en fettisdagsbulle den 4 mars – eller långt långt tidigare. Här nere har det varit mat, dryck och karnevalsliknande fest i flera dagar. Allt sänds i tv från tidig till sena kvällen.
Bland det mera udda vi tagit del av var ”vansinniga torsdagen”. Då får alla kvinnor bestämma, tycka till om chefen och klippa slipsen på alla män. Och på kvällen var det stora ”midvinterblot” med enbart drickande, ätande, sjungande, dansande och skrålande utklädda quinnor.
Hoppas jag och övriga män inte betedde oss på det sättet vid de blot som för länge sedan ägde rum i Kopparbergs bryggeris lagerlokaler…

Personal och gäster på campingrestaurangen hade klätt ut sig för kvällens karnevalsfest.
Personal (ovan) och gäster (nedan) på campingrestaurangen hade klätt ut sig för kvällens karnevalsfest.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »