Kategorier
Första FrihetsFärden

Exakt mitt emellan nordpolen och ekvatorn

En ställplats direkt på Gardasjöns strand med vatten och avlopp för under 50 kronor natten. Och med en pizzeria som granne. Det är bra.
En ställplats direkt på Gardasjöns strand med vatten och avlopp för under 50 kronor natten. Och med en pizzeria som granne. Det är bra.

Ibland hamnar vi på ställen som vi inte ens visste de fanns. Vid passerandet av floden Po på Poslätten norrut dyker det upp en stor skylt tvärs över den 6-filiga motorvägen. Skylten visar att vi är på 45:e latituden, där det är lika långt till nordpolen som till ekvatorn.

Dagen började annars på campingen i San Remo. Där använde vi biltutan hysteriskt då stafettdamerna på skidor grejade första OS-guldet till Sverige, trots att Anna Haag var med i laget.
Därefter besegrade en annan svensk kvinna, Lisa, en italienska i konsten att vara tjurig; vi slapp betala för elen som inte fungerade…
Åkte 5 mil med farten 32 km per timme längs italienska rivierans gamla kustväg. Passerade bland annat en olycksplats och blev stående mitt i en brant uppförsbacke med vår 4-tonnare.
Passerade Andora utan två r då det plötsligt dyker upp en stoppskylt. Den fortsatta vägen till Alassio är utan förvarning avstängd! Regntunga skyar avgjorde saken; åter uppför kustbergen till motorvägen.
33 mil senare svänger vi in på en ställplats för husbilar vid den västra stranden av Gardasjön och med en pizzeria som närmaste granne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »