Kategorier
Europa våren 2019

Ett kärt återseende gav oss VM-biljetter!

Att fly söderut betyder inte alltid varmare klimat. I vårt kära Antholz/Anterselva bjöds det på både skiftande väder, lavinfara – och biljetter till nästa års skidskytte-VM!

Utsikt över Camping Antholz från en morgon till en annan…

Vi var varit här tidigare. Åkt skidor på Lago di Anteselva, åkt längdskidor utan stavtag utför 16 km, och förälskat oss i Camping Antholz där man kan äta gott och bada infraröd bastu!

För fyra år sedan försökte vi också att idka prova-på-skidskytte i namnet Björn Ferry, men det genomskådade instruktören – han hade nämligen varit Ferrys tränare!

Nu trodde vi våren var kommen… Istället blev det pulsande i snö runt sjön, trotsande av skyltar som varnade för laviner – men också värmande gulaschsoppa och Ramazzotti! Och IR-bastun kändes extra skön vid hemkomsten…

Via nätet hade vi försökt boka en campingplats till skidskytte-VM i februari nästa år. Fullbelagt! Men, efter samtal och lite smicker med husmor på stället, Hildegard Wieser, så hade vi plötsligt plats de tre inledande dagarna och chans att se både mixed-stafetterna och sprinterna på plats!

I Antholz kretsar allt kring skidskytte. Svensktyske lagbasen Wolfgang har fått en fäbod uppkallad efter sig, campingvärdinnan Hildegard Wiesers bror Johann Passler blev dubbel bronsmedaljör vid OS i Calgary 1988 – och VM-stadion är sedan länge beredd att ta emot publik, media och åkare…


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »