Kategorier
För övrigt

Ett fång rosor till Örebro

Möjligen bad på egen risk, men den nya bryggan vid Snavlunda är vacker.
Möjligen bad på egen risk, men den nya bryggan vid Snavlunda är vacker.

Alldeles för många bidrar till Örebros rykte om gnällighet. Här kommer istället ett stort fång rosor till berörda på tekniska förvaltningen! Och vi avslöjar också ”det okända badet”…

Som tämligen nyblivna örebroare, är vi imponerade av de många pågående jobben i stadens grönområden. Saneringen av gamla skruttiga och sjuka träd har skötts på ett utmärkt sätt – sedan får trädkramare och andra tycka vad de vill, mot bättre vetande?

Oset, Rynningeviken och Vena imponerar inte bara på oss. Utsocknes gäster tror inte det är sant när de till fots eller från cykelsadeln får uppleva alla fina stråk. Mest jubel blir det över raststugorna och grillplatserna med färdighuggen ved på plats! Och den nya toan mellan småbåtshamnen och Alnängsbadet får också toppbetyg, skinande rent vid varje besök.

Listan på bra grejer utmed Svartån börjar bli lång; den mysiga ”bryggan” mellan Hamnplan och Wadköping, den nya strandpromenaden från Slussen fram till småbåtshamnen, det nya ”soldäcket” halvvägs på nämnda promenad, utegymmet på andra sidan Svartån – och planerna på lyktstolpar längs leden.

Nytt soldäck vid Svartån utmed nya strandpromenaden bort mot småbåtshamnen.
Nytt soldäck vid Svartån utmed nya strandpromenaden bort mot småbåtshamnen.

Och, en nylig tur åt andra hållet förbi Karlslund till Snavlunda gjorde att vi upptäckte en nyhet för oss: ett nytt ”naturbad” i Svartån! Stor ny brygga med badstege, ny gräsmatta och nya matbord och grillplatser.

Här påminns vi om enda riktiga tabben i Örebros gröna utveckling: Alnängsbadet. Någon som vågar sätta emot när jag påstår att det även denna sommar kommer att bli strul med badandet där?

Blir det något bad i Alnängsbadet i sommar?
Blir det något bad i Alnängsbadet i sommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »