En resa i Italien blir gärna en resan i matens och vinets tecken (öl kan de inte göra). På väg genom Lazio, Umbrien och Toscana hann vi bland annat med detta:
Frukost i Montefalco, Umbrien, efter löprunda och besök hos bagaren.
Vinprovning hos Mauro Rettori. Här är det den berömda, och dyra, Sagrantinodruvan som gäller.
Middag hos Claudia, som visste hur en bra bild ska tas. Restaurangen i Montefalco var en blandning av museum och skrotbod.
Här saknas det inte korkskruvar.
Merabirra var ett passande namn för detta ovanligt goda italienska lokalproducerade öl.
En pizza måste inte vara rund.
Korkar, korkar, korkar…
Med skumpa och jordgubbar firar vi att värmen återkommit.
Det dröjde, men nu har vi också ätit italiensk glass.
Lunch i Bagno Vignoni.
Resans dyraste, och bästa?, vin provades hos Davide på lantgården Il Cocco utanför Montalcino. Här är det Brunellovinet som gäller.
Middag på lantgården Il Casale utanför Pienza.
Utprovning av gårdens egna får- och getostar tillsammans med gårdens egna marmelader och honung.
Relaterade