Kategorier
Flykten från ruskig höst

De glada broschyrernas baksida

image

Vår lilla reseblogg domineras som de flesta andra av sol, framgång och glädjeämnen. Men nu avslöjar vi sanningen: det finns mörka baksidor!

Enligt bruksanvisningen skulle förtältet Thule Quick Fit kunna sättas upp på 15 minuter. Det förutsätter åtminstone att den markis som tältet ska monteras på, i sin tur är rätt monterad: det var den inte!

image

Värmerekord i all ära då det gäller luft och hav – men hur ofta har vi rapporterat om dygnslånga hällregn? Aldrig. Men, det har nu förekommit två gånger under vår resa.

image

Kyla och regn är mest en fråga om klädsel och fungerande värmeanläggning i bilen. Men vinden, kulingen, halv storm eller värre? Då är det uppsatta mystältet bara ett elände som förstör nattsömnen och tvingar dig att avbryta morgonrutinerna. Tältet måste ner innan det inte längre kan kallas för tält…

image

Kustvägar är oftast underbara att följa. Utsikt mot havet och spännande sommarvillor, fiskeläger, marinor och dramatiska klipplandskap eller underbara strandstränder. Efter en hård natts stormande kan de senare ha förflyttat sig upp på vägen. Det är som den snö som driver upp på vägen därhemma och korkar igen vägarna på Skaraslätten.

image

Eller ta jakten på den där underbara campingen eller ställplatsen som fått toppbetyg i alla kataloger och appar som vi införskaffat. Väl framme, sent på dagen och efter många mil vid ratten visar den sig vara stängd för säsongen!

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »