Kategorier
Första FrihetsFärden

Billigt med husbil i Marocko

För husbilsägare kan Marocko vara ett paradis – när de väl tagit sig hit. För 2 000 kr tur och retur färjebiljett från Spanien garanteras du varmare klimat och halva priset eller billigare på det mesta.

Bara några exempel för den vetgirige:
* 40 och 64 kr har vi betalat för att få bilen manuellt tvättad utvändigt. I det högre priset ingick tvätt även av taket.

Josuf snabbtvättar husbilen för 40 kr, men då ingick inte taket.
Josuf snabbtvättar husbilen för 40 kr, men då ingick inte taket.

* Dieseln kostar som tidigare nämnts hälften av det svenska priset. Osäker på kvalitén, men förbrukningen har INTE ökat, bortsett från yttre faktorer som vind och bergsbestigningar.

* Själva campingplatsen med el kostar oss under hundralappen per dygn. Och då finns den milslånga sandiga havsstranden nära, en uppvärm 25-metersbassäng, bra sanitära utrymme med varm dusch mm. Stor egen plats med eget vatten. Wifi funkar bra och kostar 8 kr per dag eller mindre för längre tid. (ställplatser är det ont om, men det funkar att övernatta på motorvägarnas rastplatser)

* Att i nödfall köpa en stor flaska butan (istället för propan) kostar 120 kr. I morgon ska vi undersöka tips om att få våra svenska flaskor fyllda med propan.

* Köp inte förtält innan du åker hit! Komplett skräddarsytt tält till den befintliga markisen skulle kostat oss 4 400 kr – om vi haft tid att vänta ytterligare 5 dagar. Stag, dörr, gardiner, 3 fönster ingick.

Med enkel utrustning i plastkassar fixade X och Y vår demolerade backspegel för vrakpris. Att de inte namnges beror på att de troligen jobbar svart...
Med enkel utrustning i plastkassar fixade X och Y vår demolerade backspegel för vrakpris. Att de inte namnges beror på att de troligen jobbar svart…

På campingen där vi befinner oss finns mängder av kringvandrande hantverkare som erbjuder lackmålningar på bilen, installation och service på tv-anläggningen, och reparationer på bilen. Vi betalade 480 kr för att få vår spruckna och repade yttre backspegel i nyskick. Hemma var vi erbjudna att byta ut den till ny för 15 000 kr…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »