Kategorier
Första FrihetsFärden

Africa here we are! Eller hur naiva svenskar blir blåsta…

Ölen som egentligen inte finns...
Ölen som egentligen inte finns…

Är svintrött men kan inte lägga mig utan att se till att vännen PeterH får ett bra uppvaknande. Helt rätt vill han ha något nytt varje morgon.
Ska därför bara berätta vad som kommer under morgondagen:
* Innan avresan från spanska Algeciras hann vi upptäcka det jag aldrig trodde mig behöva eller kunna säga: det finns ett gott spanskt öl!
* Fixa färjebiljetterna till Marocko själva, annars riskerar ni att få betala både dricks till ”hjälpsam” och överpris till resebyrå. Och att inte släppas ombord på färjan eftersom du saknar kvitto på betalningen!
* Trafiken i Marocko är brutal, påstod en som varit här förut. Vi håller med. Men att vägavgifterna på motorvägen är ”blygsam”måste ha gällt en annan väg… Däremot är det en fröjd att tanka för halva priset.
* Naiv svensk hade förberett positionen för 4 alternativa campingplatser. Gissa om jag hade den marockanska kartan på gps:en??
Kom dock fram till en bra camping utanför Casablanca, mitt livs första dopp i den marockanska Atlanten och med bra internetuppkoppling.
Som bonus fick jag dessutom se min Lisa slå nytt rekord på 100 meter och återta ledningen i Visions träningstävling…

Hemma brukar vi varna för långa eller breda fordon. I Marocko borde det varnas för höga fordon. Och då har ni ändå inte sett lastbilarna!
Hemma brukar vi varna för långa eller breda fordon. I Marocko borde det varnas för höga fordon. Och då har ni ändå inte sett lastbilarna!

Ett svar på ”Africa here we are! Eller hur naiva svenskar blir blåsta…”

Godmorgon Afrika!
Camping i Marocko, trodde jag inte fanns. Men det öppnas väl många nya affärsmöjligheter när alla våra pigga pensionärer ska ut på marknaden. Och springa 100meterslopp. Kanske har de även billiga powerwalk-stavar ni kan fynda 😉
Nu nyfiken på om det finns god öl i Marocko.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »