Resans första pizza nedsköljd med lite spanskt rödtjut var målet för vår sena kvällspromenad – efter inköpet av färjebiljetterna. Kvällen var ljummen, mysiga och stundtals livliga gränder och torg mötte oss på vår vandring genom centrala Algeciras.
Pizzeriorna lyste med sin frånvaro. Men det gjorde inte skylten som visade var Taberna de Graná låg.
Vi kan väl börja med att ta en öl innan vi letar vidare efter pizza? Skylten som förkunnade att det här fanns Estrella Galicia gjorde mig lycklig. Det var det goda ölet från staden Coruna uppe i Spaniens nordvästra hörn.
När vi beställde ölen, och vinet, visade det sig att det ingick ett urval tapasrätter!
Flera timmar senare satt vi fortfarande kvar. Pizzan var glömd, och de flesta tapastallrikarna soprena. Fick dessutom provsmaka ölet 1906, vilket härmed utses till Spaniens absolut bästa. Det kommer från samma bryggeri uppe i Coruna som Estrellan. Passade utmärkt till den stora tallriken med friterad fisk och bläckfisk.
3 glas vin, 4 öl, flera tapasrätter och den stora fisktallriken kostade 250 kr, så det var med nöjda steg vi rullade tillbaka till husbilen 🙂